Fotografie Cursus Lichttechniek in Studio Scheef

In samenwerking met de FotoCoaches organiseert Studio Scheef een compacte praktijkcursus basis studiotechniek.

Op twee zondagen vol praktijkdemo’s en praktijkoefeningen leer je de ins en outs van het werken in een professionele fotostudio. Het zwaartepunt ligt op lichtgebruik. Begrippen als lichtmeten, contrastbeheersing, hard en zacht licht, kleurtemperatuur, het gebruik van het histogram, leggen de basis voor de praktijkgerichte workshop. Je leert en gaat fotograferen met de verschillende karakteristieke soorten portretlicht, van beauty tot klassiek portretlicht. Natuurlijk is er ook aandacht voor regie.

Bij product en stilleven leer je hoe verschillende soorten materialen als hout, metaal, glas, hun eigen basisverlichting hebben; de basiscompositieregels. Je werkt met studioflitsers en met continu licht, maar ook werken met simpel en beschikbaar licht komt aan bod.

1-2.jpg

Zondag 14 April

Ochtend Introductie: Wat is studiofotografie? Theorie in praktijk: lichtmeten, contrast, contrastomvang, histogram. Praktijkoefeningen in contrastbeheersing.

Middag Hoe werk je gestructureerd met licht? Kwaliteiten van licht, hard en zacht , contrasten, kwadratenregel licht naar de natuur, – 2 contrasten. Flitslicht VS continu licht. Praktijkoefening.

3-2.jpg

Zondag 28 April

Ochtend Stillevens en product - voorbeelden. 3 materialen: 3 basis belichtingen Demo, daarna praktijk oefening stilleven met gecombineerde materialen. Praktijkoefening.

Middag Portret en portretverlichting. Demo les. Demo Rembrandt-, half-, vlinder-, frontaal en beauty- licht. Praktijkoefening. 

Inschrijving

De data zijn: zondag 14 april en zondag 28 april, van 10.00 - 17.00 uur.

De kosten voor deze 2 zondagen bedragen € 320.-, excl. 21% BTW. Koffie en een smakelijke lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

>> als bonus mag je na de opleiding tegen 50% korting eenmalig de studio voor een hele dag afhuren <<

Voor inschrijving, maar ook als je nog vragen hebt: stuur gerust een mailtje naar info@fotocoaches.nl, geef daarbij even aan of je terug gebeld wilt worden en op welk tijdstip dat het beste uitkomt.